Patrijspoort met zicht op zeepaard

Standaard

patrijspoort02In een eerdere post kun je zien dat ik een letterbak vol met haakseltjes heb. Eén van die haaksels is een zeepaardje. Deze heb ik met heel wat fijner garen (haaknld. 1,5) gehaakt dan de rest. Van dat fijnere garen had ik ook nog groen, roze en beige liggen. Van deze kleuren heb ik bijpassend koraal en zeewier gemaakt.

Geïnspireerd door gehaakt koraalrif (http://crochetcoralreef.org/index.php). Je maakt zo’n koraalrif door ‘hyperbolic’ te haken. Iedere toer meerder je in een vast patroon steken; hierdoor gaat je werk krullen en ontstaat er een heel mooi resultaat.

Het zeepaardje en het koraal heb ik in een halve doorzichtige bol vastgemaakt. Hieromheen heb ik een kartonnen ring geklemd met grote splitpennen erin, zodat het een patrijspoort lijkt.

Omdat er nog een klein plekje over was in de bol heb ik van een restje gekleurde draad een minivisje erbij gemaakt. Dit garen heeft steeds kleine verdikkinkjes (schrijf je dat zo?!) in de draad. Dit haakte niet fijn, maar gelukkig was het een klein visje…

patrijspoort22patrijspoort03patrijspoort01

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s