Druk met drop

Standaard

Je hebt het misschien al eerder gezien: gehaakt engels drop. Dat leek me ook wel wat om in elkaar te flansen. Dus maar een poging gewaagd na wat bestudering van wat foto’s; en met succes! Hieronder staat de beschrijving. Je kunt haar ook als PDF downloaden via deze link: ENGELS DROP.

Eerst heb ik 3 vierkantjes gehaakt en deze daarna aan elkaar gezet met naaigaren in de kleur. Ik heb gewerkt met een ketting van 6 lossen; daarna in 5 heen en terug gaande toeren steeds 5 vasten gehaakt (+ 1 keerlosse). Hieronder zie je 5 van dit soort vierkantjes op de foto. Deze heb ik gebruikt om de dubbeldekker te maken die je op de onderste foto in het midden ziet.

Toen ik de ‘smaak’ te pakken had, ben ik verder gegaan met de andere soorten Engels drop.

Dropstaafjes heb ik gemaakt door een ketting van 6 lossen te haken en daarna weer in heen en terug gaande toeren 5 vasten (+ 1 keerlosse) te haken. De 1e 7 rijen haakte ik in kleur en daarna nog 7 rijen zwart. Dit reepje rol je op en zet je vast zodat het zwarte deel buitenom netjes aansluit. Deze zie je op de foto hiernaast als bovenste en op de onderste foto aan de rechterkant.

De ‘anijsrolletjes’, dus met drop in het midden, zijn smaller. Haak 4 lossen en haak in heen en teruggaande toeren eerst 7 toeren zwart. Steeds 3 vasten en 1 keerlosse. Daarna ga je door met 23 toeren in kleur. Ook dit reepje rol je op en hierbij zorg je dat het zwart in het midden zit. Bij het vastzetten van deze heb ik ook met het naaigaren door het midden van het dropje geregen, zodat er geen kurkentrekker kan ontstaan als het middelste deel eruit zakt. Deze zie je op de tweede foto in het midden en hieronder aan de rechterkant.

Als laatste heb ik zo’n superzoet snoepje met de kleine snoepjes erop gehaakt. Hiervoor heb ik een ketting van 3 lossen gehaakt waarop in in heen en teruggaande toeren 2 vaste (+ 1 keerlosse) haakte. Maar liefst 32 toeren die je dan ook weer oprolt. Deze staat op de bovenste foto in het blauw.

Al met al een smakelijk/smakkelijk/makkelijk* werkje wat snel een leuk resultaat geeft!

*Doorhalen wat niet van toepassing is.

Advertenties

Eén reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s