Libel aan de haak

Standaard

Laatst heb ik mooi haakgaren gekocht. Ik wist alleen nog niet zeker wat ik ermee wilde maken. Het moest in ieder geval passen bij een rok met tie-dye motief die ik al langer heb. Al improviserend is het een halsketting geworden. Om te beginnen wilde ik een stevige basis voor het haakwerk. Mijn keus viel op een koord dat ik nog had liggen. Eerst heb ik aan het eind (of begin) een donkergrijze koordklem gezet. En toen… haken maar. Terwijl ik bezig was draaide het werk een beetje en ik vond dat eigenlijk wel heel leuk, dus dat heb ik toen over de hele lengte van de ketting gedaan. Aan het einde weer een koordklem en een magnetisch slotje in de kleur.

Maar toen… wat voor soort hanger moest eraan komen? Lekker gegoogled op ‘crochet’ en (in eerste instantie) ‘flower’. Eens kijken naar de bloemetjes; de rok is vrolijk gekleurd; dus een soort hippie-thema?! Nu google ik vaak op plaatjes en daar tussen de bloemen vond ik een vlinder. Na wat gezoek vond ik een libel wel geschikt als hanger. Alleen kon ik geen patroon naar mijn zin vinden, dus zelf maar weer aan het experimenteren.

Ik heb 4 dezelfde vleugels gehaakt. Voor het (gratis) patroon van de vleugels klik op deze link Patroon vleugels blaadjes. Het lijf moest wat extra’s krijgen dus daarvoor heb ik wat bijpassende kralen opgedoken en eraan gehaakt. Daarbij vond ik ook een mooie metalen ring om de libel op vast te maken. Deze heb ik ook eerst weer omhuld met haaksel. Aan het eind heb ik alles met een dunne draad aan elkaar gezet. Laat me weten wat je ervan vind!

Advertisements

Eén reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s